Socrowd, een kredietverlenende coöperatieve vennootschap 

Socrowd is een kredietverlenende Coöperatieve Vennootschap erkend als Sociale Onderneming (kortweg CV erkend als SO) en werd in 2004 opgericht in de schoot van Fairfin vzw (het vroegere Netwerk Vlaanderen).  Fairfin is een socio-culturele organisatie die reeds 35 jaar mensen aanzet om geld in te zetten als middel voor maatschappelijke verandering.

Socrowd is een praktische tool om mensen en organisaties te stimuleren met hun geld een een faire investering te doen. Fairfin is nog steeds de belangrijkste aandeelhouder van Socrowd, samen met het Kringloopfonds in vereffening, een aantal andere organisaties en vele particulieren.

Socrowd richt zich op initiatieven uit de sociale economie, de sociaal-culturele, de ecologische, de welzijns, onderwijs en de noord-zuid sector.

Socrowd in 1 minuut

Een organisatie met financieringsnood van 60.000 euro zoekt 20.000 euro via hun netwerk, sympathisanten, klanten, leden,... Na een succesvolle oproep verdriedubbelt Socrowd dit bedrag met eigen middelen en krijgt de organisatie een renteloze lening van 60.000 euro. De organisatie betaalt de lening terug en de investeerders krijgen hun geld terug. Simpel toch!

Socrowd on Vimeo.

Veelgestelde vragen

 

 

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Leave this empty:

Om misbruik door software te voorkomen, vragen we je om de vier laatste cijfers van het hieronder vermelde telefoonnummer te noteren:

Socrowd • T +32 0476 45 33 24 • info@socrowd.be