Socrowd, een kredietverlenende coöperatieve vennootschap 

Socrowd is een erkende kredietverlenende Coöperatieve Vennootschap en erkende Sociale Onderneming (kortweg erkende CVSO) en werd in 2004 opgericht in de schoot van Fairfin vzw (het vroegere Netwerk Vlaanderen), een socio-culturele organisatie die reeds 35 jaar mensen aanzet om geld in te zetten als middel voor maatschappelijke verandering. In 2021 droeg Fairfin haar aandelen over aan Netwerk Solidariteit vzw.

Socrowd is een praktische tool om mensen en organisaties te stimuleren met hun geld een faire investering te doen. Netwerk Solidariteit is nu de belangrijkste aandeelhouder van Socrowd, samen met het Kringloopfonds in vereffening, een aantal andere organisaties en vele particulieren.

Socrowd richt zich op initiatieven uit de sociale economie, de sociaal-culturele, de ecologische, de welzijns-, onderwijs- en de noord-zuidsector.

Socrowd in 1 minuut

Een organisatie met financieringsnood van 60.000 euro zoekt 20.000 euro via hun netwerk, sympathisanten, klanten, leden,... die aandelen kopen van Socrowd. Na een succesvolle oproep verdriedubbelt Socrowd dit bedrag met eigen middelen en krijgt de organisatie een renteloze lening van 60.000 euro. De organisatie betaalt de lening terug binnen de afgesproken looptijd. Daarna kunnen de investeerders hun aandelen terug aan Socrowd verkopen. 

Socrowd on Vimeo.

Veelgestelde vragen

 

 

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Leave this empty:

Om misbruik door software te voorkomen, vragen we je om de vier laatste cijfers van het hieronder vermelde telefoonnummer te noteren:

Socrowd Erkende CVSO • T +32 468 182 392 • info@socrowd.be