Wat is crowdfunding?

Crowdfunding is een manier om geld (funds) op te halen bij je achterban (crowd). Het verschil met gewone fondsenwerving is dat een crowdfunding altijd een tijdelijk karakter heeft, via een platform wordt aangeboden en altijd voor een bepaald project dient. Crowdfunding geeft ook resultaat op zeer korte termijn.

Het idee is dat vele kleine particulieren hun steentje bijdrage om zo een groter bedrag te kunnen samenbrengen voor het project.

Renteloze lening

Socrowd geeft renteloze leningen en werkt via het ‘lending based crowdfunding’ principe. Wat wil dat zeggen? Dat de crowd een kleine (of grote) som geld tijdelijk ter beschikking stelt voor het project, via aankoop van aandelen van Socrowd. Socrowd maakt het nog interessanter, door het opgehaalde bedrag maal 3 te doen. Stel: je hebt 60 000 euro financiering nodig. Dan haal je 20 000 euro op bij je achterban en verdrievoudigt Socrowd dat bedrag. Eens je lening terugbetaald is, kan de investeerder gewoon zijn aandeel terug aan Socrowd verkopen. 

 

 

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Leave this empty:

Om misbruik door software te voorkomen, vragen we je om de vier laatste cijfers van het hieronder vermelde telefoonnummer te noteren:

Socrowd Erkende CVSO • T +32 468 182 392 • info@socrowd.be