Geld investeren in projecten die een meerwaarde creëren in de maatschappij?

Bij Socrowd weet je zeker dat je een bijdrage levert aan een duurzame wereld. Door het aandeelhouderschap bij Socrowd steun je een organisatie naar keuze.

Deze organisatie kan immers rekenen op een renteloze lening van Socrowd als ze voldoende project aandeelhouders kunnen verzamelen. Eén aandeel van Socrowd kost 100 euro en geeft de organisatie recht op een renteloze lening van 300 euro.

Wist je dat we bij Socrowd enkel organisaties steunen die een positieve impact hebben om hun omgeving?

Een voorbeeld:

Een organisatie wil voor 60.000 euro investeren en wil dit geld ophalen in samenwerking met Socrowd. Socrowd stelt de organisatie in staat om samen met sympathisanten het bedrag op een veilige en transparante manier te verzamelen. Als de organisatie erin slaagt 20.000 euro te verzamelen via het crowdfunding platform, verdrievoudigt Socrowd dit bedrag en krijgt de organisatie een renteloze lening van 60.000 euro. De organisatie betaalt de lening terug over de afgesproken looptijd. De investeerders kunnen daarna hun aandeel terug aan Socrowd verkopen.

Aandelen kopen

Je kunt aandelen kopen via de oranje ‘Investeer nu’ knop bij een lopende campagne naar keuze.
Onze lopende campagnes vind je hier bij Projecten.

Het systeem begeleidt je door het aankoopproces. Wij werken bij Socrowd niet met een 'account' maar als aandeelhouder hebben we wel bepaalde gegevens van jou nodig. 

Betalen kan online (Bancontact, KBC, Belfius, iDeal, ..), dan komen er kosten bij om de online transactie te verwerken. Dit zijn kosten die wij moeten betalen aan het bedrijf dat de online betaling mogelijk maakt. Bij een online betaling krijg je het aandeelhoudersbewijs binnen via email. Check daarom wel je spamfolder want vaak komt het aandeelhoudersbewijs daar toe.

Je kan ook gewoon aandelen bestellen via hetzelfde proces en die via overschrijving betalen. Dan komen er geen extra verwerkingskosten bij. Na ontvangst van je betaling wordt je ingeschreven in het aandeelhoudersregister en ontvang je een aandeelhoudersbewijs, ook per email. Als aandeelhouder ontvang je regelmatig informatie over nieuwe projecten en ben je stemgerechtigd op onze jaarlijkse Algemene Vergadering.

Je kan ook Socrowd steunen, los van een project. Wil je als particulier of onderneming algemeen aandeelhouder van Socrowd worden zodat wij leningen aan projecten met positieve impact kunnen blijven verdriedubbelen, neem dan contact op met Caroline Sanders.

Veelgestelde vragen


 

 

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Leave this empty:

Om misbruik door software te voorkomen, vragen we je om de vier laatste cijfers van het hieronder vermelde telefoonnummer te noteren:

Socrowd Erkende CVSO • T +32 468 182 392 • info@socrowd.be