wooncoop is een wooncoöperatie die een nieuwe manier van wonen voorstelt. Naast kopen en traditioneel huren, biedt wooncoop een derde mogelijkheid: huren bij jezelf.
Dit project is gesloten voor investeringen.
wooncoop koopt bouwgronden en renovatiepanden met de financiële inbreng van huurders-aandeelhouders en externe investeerders, maakt ze klaar voor verhuur en onderhoudt de projecten ook tijdens bewoning.
Zo zijn alle huurders ook een stukje eigenaar, zonder de zorgen van het onderhoud van hun woonunit en de gemeenschappelijke ruimtes. wooncoop streeft er naar om ieder pand aan te kopen met de volgende financieringsmix: 1/3 inbreng door de huurders (die ook aandeelhouder worden), 1/3 door investeerders-aandeelhouders van wooncoop en 1/3 door een externe financier, zoals bijvoorbeeld Socrowd of een bank.
Eind 2021 heeft Socrowd een renteloze lening gegeven aan wooncoop voor de aankoop van een woning in Sint-Amandsberg, dichtbij Gent. Deze betaalbare huurwoning wordt verhuurd aan een vluchtelingengezin of later aan een ander kwetsbaar gezin. Het 1/3 deel van de lening dat normaal gezien via een crowdfundingactie via Socrowd wordt opgehaald, werd hier in wooncoop ingebracht door De Volle Aflaat.
De Volle Aflaat is een Gentse buurtgroep die samen met wooncoop investeerde in de woning. Erkende vluchtelingen lopen immers tegen veel problemen aan bij het zoeken naar een woning: ze hebben vaak niet de nodige middelen, het aanbod is te klein, de tijd om naar een woning te zoeken is beperkt,…De buurtgroep verzamelde kapitaal bij meer dan 130 aandeelhouders voor de gedeeltelijke financiering van de woning. Deze inleg werd aangevuld met 125.000 euro vanuit Socrowd en zo konden we ook via deze tweede samenwerking met wooncoop ons doel bereiken: een duurzame, sociale financiering, gedragen door een groep betrokken buurtbewoners.
Na een opfrissing wordt de woning nu bewoond door een gezin van erkende vluchtelingen. De buurtgroep helpt de nieuwe bewoners hun weg te vinden in de buurt.
Het engagement van de buurtgroep in wooncoop was voor Socrowd voldoende als ‘achterbanfinanciering’ of ‘crowd engagement’ om een lening van 125.000 euro voor dit pand te kunnen goedkeuren. Vandaar dat er geen Socrowd-crowdfundingcampagne vooraf ging aan deze lening.
Wil je meer informatie over de werking van wooncoop? Neem dan zeker een kijkje op www.wooncoop.be.
Impact:
Dit project is gesloten voor investeringen.
Bij 100% vermenigvuldigt Socrowd jouw spaargeld met 3. Op die manier krijgen wij onze renteloze lening. Zodra wij die hebben terugbetaald, kan je je aandeel terug opvragen.
Lees voor het investeren de infonota
Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.
Registreer u vandaag nog en begin met investeren in de projecten die u een hart toedraagt.
U bent reeds actief of er is een fout opgetreden.
Klik hier om een nieuwe paswoord aan te vragen.
Indien u problemen blijft ondervinden, gelieve dan contact op te nemen met onze diensten.
Socrowd Erkende CVSO • T +32 468 182 392 • info@socrowd.be
U zal een e-mail ontvangen van uw registratie. Het is belangrijk dat u uw registratie bevestigt, daarna krijgt u toegang tot MySocrowd.
Mocht u de e-mail niet hebben ontvangen (check ook even uw spam-folder) probeer dan de paswoord-reminder (via de login-knop), u krijgt dat een nieuw paswoord toegewezen.
Indien de problemen zich blijven voordoen, neem dan contact op met onze diensten.
Socrowd Erkende CVSO • T +32 468 182 392 • info@socrowd.be
Sorry, deze gebruikersnaam werd niet teruggevonden in ons bestand.
Nog geen login? Maak er hier vlug eentje aan!
Socrowd Erkende CVSO • T +32 468 182 392 • info@socrowd.be
U moet inloggen om verder te gaan.
Nog geen login? Maak er hier vlug eentje aan!
Sorry, Uw gebruikersnaam en/of paswoord is niet correct. Indien u meerdere keren na elkaar foutief inlogt wordt uw account geblokkeerd voor een korte periode, gelieve in dat geval later opnieuw te proberen.
Vul uw gebruikersnaam in en we sturen u een e-mail om uw paswoord te resetten.
Nog geen login? Maak er hier vlug eentje aan!