1

Activeer je spaargeld voor
Eethuis Karoot

9000 Gent
Sociale Economie
eethuis-karoot

KAROOT, een coöperatief eethuis in Gent waar iedereen kan komen genieten van een gezonde warme maaltijd buitenshuis.

Dit project is gesloten voor investeringen.

"Fatsoenlijke voeding mag geen luxeproduct zijn, maar is een basisrecht, en het basisidee achter KAROOT is dat we iedereen die binnenstapt een warme maaltijd willen kunnen bieden." 

Dat vinden de oprichters van KAROOT, en ze voegen de daad bij het woord: in 2022 openen ze een coöperatief eethuis annex ontmoetingsplek in Gent, meer bepaald in de volkse wijk Brugse Poort.

KAROOT wordt een plek waar iedereen lekker kan komen eten en drinken, even kan komen uitblazen in de tuin of de krant kan lezen met een koffietje erbij.

Op het menu van Eethuis KAROOT staat, naast gerechten aan vaste prijzen, telkens een dagschotel tegen een vrije bijdrage. Zo willen de Karoot'ers het voor iedereen mogelijk maken om te genieten van een gezonde warme maaltijd buitenshuis.

Bij KAROOT werken ze trouwens volgens het korte keten-principe met lokale, seizoensgebonden, biologische en duurzame voeding.

Maar koken kost geld (en gebouwen renoveren nog meer), dus hebben ze in het ondernemingsplan een mooie financieringsmix uitgewerkt.

Socrowd geeft KAROOT een renteloze lening van 40.000 euro voor de professionele uitrusting van de keuken en de afwerking van het eethuis.

Karoot_Krijtlijnen

Omdat KAROOT zelf via de eigen coöperanten middelen heeft ingezameld, vond Socrowd het 'crowd engagement' sterk genoeg om de lening toe te staan zonder crowdfundingcampagne.

Ook bij FairFin zijn ze onder de indruk van het plan en zetten Eethuis KAROOT in de schijnwerpers met een Grondlegger -campagne.


Word jij ook warm van het initiatief?
Dan kan je zelf nog altijd KAROOT-coöperant worden. Kijk zeker eens op hun website om te zien hoe je kan steunen.

Impact:

Dit project is gesloten voor investeringen.

Bij 100% vermenigvuldigt Socrowd jouw spaargeld met 3. Op die manier krijgen wij onze renteloze lening. Zodra wij die hebben terugbetaald, kan je je spaargeld terugvragen.

Lees voor het investeren de infonota

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Leave this empty:

Socrowd Erkende CVSO • T +32 468 182 392 • info@socrowd.be

1
1
Registreer u

Registreer u vandaag nog en begin met investeren in de projecten die u een hart toedraagt.

Leave this empty:

Socrowd Erkende CVSO • T +32 468 182 392 • info@socrowd.be

1
Bedankt voor uw registratie

 

U zal een e-mail ontvangen van uw registratie. Het is belangrijk dat u uw registratie bevestigt, daarna krijgt u toegang tot MySocrowd.

Mocht u de e-mail niet hebben ontvangen (check ook even uw spam-folder) probeer dan de paswoord-reminder (via de login-knop), u krijgt dat een nieuw paswoord toegewezen.

Indien de problemen zich blijven voordoen, neem dan contact op met onze diensten.

 

Socrowd Erkende CVSO • T +32 468 182 392 • info@socrowd.be

Uw account

Sorry, deze gebruikersnaam werd niet teruggevonden in ons bestand.

Nog geen login? Maak er hier vlug eentje aan!

 

Socrowd Erkende CVSO • T +32 468 182 392 • info@socrowd.be

1
1