Activeer je spaargeld voor
CVO Crescendo Paraat voor het Klimaat

Mechelen, Antwerpen
Onderwijs
cvo-crescendo

Centrum voor volwassenenonderwijs, CVO Crescendo maakt medewerkers en cursisten milieubewust door uitgebreid aandacht te besteden aan het “milieu.”


CVO Crescendo zet de stap naar een groenere campus
Centrum voor volwassenenonderwijs, CVO Crescendo heeft een ideale positie om duurzame gedragswijzigingen te bereiken. Volwassenen maken elke dag de keuze om wel of niet meer milieubewust te leven en te consumeren met het gezin. De school, waar ook kwetsbare doelgroepen worden bereikt tijdens de lessen NT2 (Nederlands voor anderstaligen), maakt medewerkers en cursisten milieubewust door in de klas uitgebreid aandacht te besteden aan het thema “milieu”.


Activiteiten rond Paraat voor het Klimaat

CVO Crescendo organiseert klasuitstappen onder andere naar Kabas (een verpakkingsvrije kruidenier in Mechelen), een demowoning van het Sociaal Huis en het Red Star Line museum met expo over milieu en migratie. De cursisten van Koken maken heerlijke maaltijden klaar met restjes en NT2-leerkrachten in Boom kregen 8m² tuin ter beschikking om een moestuinproject op te starten waar cursisten Nederlands kunnen leren op een interactieve én groene manier. De afdeling Mode lanceerde daarnaast een gedurfd recyclageproject: afgedankte reclamezeilen werden gerecycleerd in duurzame, stevige en waterdichte tassen. Met de afgewerkte creaties werd deelgenomen aan de M-Fair in Mechelen waar een welverdiende 2de plaats werd gewonnen!


Het Moestuinproject in Boom


In onze campus Mechelen hebben we al veel acties ondernomen. Het schoolgebouw verbruikte enorm veel energie en door enkele zware verbouwingen uit te voeren, konden we een groot aandeel van onze ecologische voetafdruk verminderen. De school investeerde in superzuinige aardgasketels en stookt nu ecologisch verantwoord warm. Er zijn meer dan 600 thermostaatkranen geplaatst, de fietsenstalling werd aantrekkelijker gemaakt om mensen aan te moedigen met de fiets naar school te komen, papieren handdoeken werden vervangen in de toiletten met Dyson-handdrogers en de cursisten krijgen bij inschrijving draagtassen gemaakt uit duurzaam materiaal. Al deze investeringen hebben hun vruchten afgeworpen, maar er is meer nodig. Het dak van ons hoofdgebouw is erg verouderd en vereist grondige renovatiewerken. De kosten voor de uitvoering worden geschat op € 165.000.


Hoe kun jij ons helpen?
Via het financieringssysteem van Socrowd kunnen wij een renteloze lening van 7.500 euro afsluiten om al een deel van dit grote bedrag te financieren. Wanneer wij één derde van dit bedrag hebben ingezameld (2.500 euro) via crowdfunding verdrievoudigt Socrowd dit bedrag. We willen nu dus geld inzamelen via onze medewerkers, cursisten, bij particulieren en bedrijven (via het kopen van aandelen) zodat we samen bouwen aan een groenere school. Dit is wat jij kan doen:

1. Koop een aandeel (of meerdere aandelen) van Socrowd zodat wij met jouw steun deze investering in het klimaat waar kunnen maken. Een aandeel kost 100 euro. Als particulier kun je maximaal 50 aandelen kopen. Wanneer wij de lening hebben terugbetaald, kan je je aandeel terug verkopen aan Socrowd.

2. Motiveer je kennissen en vrienden om hetzelfde te doen! Deel dit project met jouw netwerk op sociale media, via e-mail, of schreeuw het van de daken! Bekijk op Socrowd hoe andere scholen en organisaties ons al zijn voorgegaan. Wij kunnen dit ook, toch? Deel dit project met jouw netwerk op sociale media, via e-mail, of praat erover.

Draag jij ook bij aan het vergroenen van de school? Steun dan de actie door via het financieringssysteem van Socrowd een deel van het bedrag te financieren.

Via de oranje knop hiernaast kan u 1 of meerdere aandelen (maximaal 50) kopen en zien hoe Socrowd jouw inleg verdriedubbelt!

Elke belegger kan slechts voor een maximumbedrag van 5.000 euro (50 aandelen van 100 euro) op deze aanbieding ingaan.

Alvast bedankt!


Reeds uitgevoerde verbouwingen
Onze vroegere gasketels uit 1980 waren verouderd en versleten. De buizen en kranen waren verroest en niet geïsoleerd, wat leidde tot een groot warmteverlies. De waterdruk was 1,5 bar, wat te weinig is om warm water tot op de vierde verdieping te pompen. Op 20 oktober 2017 werden de branders van onze nieuwe, superzuinige condenserende aardgasketels in gebruik genomen, en sindsdien stoken we alle lokalen in Mechelen ecologisch verantwoord warm. De nieuwe ketels (Remeha Eco-Pro 310) worden elektronisch gestuurd via smartphone of computer en de jaarlijkse vermindering in verbruik van aardgas wordt geschat op 652.100 kWh. Naast de nieuwe stookinstallatie hebben we meer dan 600 thermostaatkranen op alle radiatoren geplaatst. Bij elke renovatie van een lokaal of atelier wordt de oude verlichting vervangen door ledverlichting. Tot slot werd een deel van het plat dak vernieuwd en geïsoleerd. Het oude dak was verouderd en dus lekte er vocht door tot in de klaslokalen. De isolatie die er lag zoog water op, en bevroor tijdens de winter. Op ons splinternieuw dak ligt Recticel Eurothane Bi-4.


Impact:

Wat is dit?


Bij 100% vermenigvuldigt Socrowd jouw spaargeld met 3. Op die manier krijgen wij onze renteloze lening. Zodra wij die hebben terugbetaald, kan je je spaargeld terugvragen.

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Leave this empty:

Socrowd • T +32 0476 45 33 24 • info@socrowd.be

Inloggen

U moet inloggen om verder te gaan.


Nog geen login? Maak er hier vlug eentje aan!

Leave this empty:

 

Paswoord vergeten?
Klik hier om opnieuw in te stellen.

 

Socrowd • T +32 0476 45 33 24 • info@socrowd.be

Registreer u

Registreer u vandaag nog en begin met investeren in de projecten die u een hart toedraagt.

Leave this empty:

Socrowd • T +32 0476 45 33 24 • info@socrowd.be

Inloggen

 

U bent reeds actief of er is een fout opgetreden.

Klik hier om een nieuwe paswoord aan te vragen.

Klik hier om in te loggen.

Indien u problemen blijft ondervinden, gelieve dan contact op te nemen met onze diensten.

 

Socrowd • T +32 0476 45 33 24 • info@socrowd.be

Bedankt voor uw registratie

 

U zal een e-mail ontvangen van uw registratie. Het is belangrijk dat u uw registratie bevestigt, daarna krijgt u toegang tot MySocrowd.

Mocht u de e-mail niet hebben ontvangen (check ook even uw spam-folder) probeer dan de paswoord-reminder (via de login-knop), u krijgt dat een nieuw paswoord toegewezen.

Indien de problemen zich blijven voordoen, neem dan contact op met onze diensten.

 

Socrowd • T +32 0476 45 33 24 • info@socrowd.be

Uw account

Sorry, deze gebruikersnaam werd niet teruggevonden in ons bestand.

Nog geen login? Maak er hier vlug eentje aan!

 

Socrowd • T +32 0476 45 33 24 • info@socrowd.be

Inloggen

U moet inloggen om verder te gaan.


Nog geen login? Maak er hier vlug eentje aan!

Sorry, Uw gebruikersnaam en/of paswoord is niet correct. Indien u meerdere keren na elkaar foutief inlogt wordt uw account geblokkeerd voor een korte periode, gelieve in dat geval later opnieuw te proberen.

Leave this empty:

 

Paswoord vergeten?
Klik hier om opnieuw in te stellen.

 

Socrowd • T +32 0476 45 33 24 • info@socrowd.be

Paswoord vergeten?

Vul uw gebruikersnaam in en we sturen u een e-mail om uw paswoord te resetten.


Nog geen login? Maak er hier vlug eentje aan!

Leave this empty:

 

Socrowd • T +32 0476 45 33 24 • info@socrowd.be