Socrowd verlengt het Coronafonds van 1 miljoen euro

Omdat het succes groot is en er vragen blijven binnenkomen, laat Socrowd het Coronafonds langer lopen. Als eerste sociale crowdfundingplatform maakte Socrowd in mei 1 miljoen euro vrij om organisaties en projecten met een positieve impact op de samenleving te ondersteunen tijdens deze crisisperiode.  ‘De crisis is nog lang niet voorbij, in tegendeel. We voelen dat het nodig is om het fonds langer open te stellen’, zegt Ludo Dhelft, coördinator van Socrowd.

Met een renteloze lening tot 150.000 euro helpt Socrowd organisaties door deze periode te raken. Hoe werkt het? De organisatie of het project haalt een derde van het bedrag op bij hun achterban en Socrowd doet de inleg maal drie. ‘Het is voor organisaties vaak heel waardevol om hun crowd te betrekken. Niet alleen omdat wij het opgehaalde bedrag maal drie doen, maar ook omdat je draagvlak creëert’, benadrukt Ludo.

Is een renteloze lening iets voor jou? Vraag dan vrijblijvend meer info via ludo@socrowd.be of 0476 45 33 24. Meer info vind je hier.


Interesse? Klik hier om vrijblijvend een aanvraag in te dienen.

vraag financiering aan

Of neem contact op met Ludo:
email: ludo@socrowd.be
Skype: ludodhelft
GSM: 0476/ 45 33 24

5 stappen: hoe leen je uit het Coronafonds?

  1. Giet je huidige en je gewenste toekomstige financiële situatie in een businessplan en bepaal het bedrag dat je nodig hebt voor je project of tijdelijke financiële overbrugging.
  2. Stel je vraag voor financiering via ludo@socrowd.be of vul het formulier hierboven in
  3. Samen starten we een campagne op om je crowd te betrekken. Socrowd begeleid je volledig van begin tot eind.
  4. Je haalt een derde van het bedrag zelf op via je achterban en Socrowd legt twee derde van het bedrag bij vanuit het Coronafonds.
  5. Na afloop van de lening wordt de inleg van iedereen terugbetaald. Meer info over de Socrowd aandelen staat hier.

Waarom een Coronafonds?

Heb je door de Coronacrisis een cashprobleem? Of heb je door de crisis een extra opportuniteit ontdekt, maar mis je wat investeringskapitaal? Beiden komen in aanmerking voor het Coronafonds.

Zo kan je goedkoop geld lenen voor je project, maar hoef je maar een deel hiervan te crowdfunden. Je versterkt ook je project door je omgeving erbij te betrekken.

Via het fonds van Socrowd leen je renteloos geld voor je project en hoef je bovendien maar een derde te crowdfunden. Terwijl je wel van alle voordelen van een crowdfundingscampagne profiteert: je versterkt je project door je omgeving erbij te betrekken. ‘Crowdfunding kan je zien als een campagne, je geeft je project er een serieuze boost mee naar je publiek’, zegt Ludo.

Let wel: dit is geen ‘geefgeld, donatie of projectsteun’. Het gaat om een lening die je via de werking van je organisatie kan terugbetalen op een termijn van maximaal 5 of 10 jaar. Voor iedere lening bekijken we ook welk soort borgstelling er kan geregeld worden. 

Je achterban krijgt haar geld terug

Met crowdfunding haal je een derde van het bedrag op bij je achterban. Die krijgen na terugbetaling van de lening het hele bedrag teruggestort. Of kunnen het verder blijven investeren in gelijkaardige projecten. Als organisatie betaal je de lening terug op een termijn van maximaal 5 of 10 jaar. Dat is afhankelijk van het bedrag dat je leent. Voor elke lening vraagt Socrowd ook een borgstelling.

Iets voor jouw organisatie?

Ben je een bestaande vzw, coöperatie of duurzame (profit)organisatie met een werkend verdien- of terugverdienmodel? In Vlaanderen of Brussel?  ? Dan kom je in aanmerking.

Dit fonds is bedoeld voor organisaties die de omgeving, het milieu, de leefwereld van kansengroepen willen verbeteren. Of duurzamer willen ondernemen. Kortom: voor ondernemers die maatschappelijke verandering nastreven. Klein of groot.

Socrowd focust niet op zaai- of startkapitaal. Omwille van het risico komen de meeste start-ups niet in aanmerking voor het Coronafonds.

Deze downloadbare pdf  bevat nog meer info en uitleg over de manier van werken.

Is een renteloze lening iets voor jou? Vraag dan vrijblijvend meer info via ludo@socrowd.be of 0476 45 33 24. 

Op de hoogte blijven van Socrowd?
Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

 

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Leave this empty:

Om misbruik door software te voorkomen, vragen we je om de vier laatste cijfers van het hieronder vermelde telefoonnummer te noteren:

Socrowd Erkende CVSO • T +32 0476 45 33 24 • info@socrowd.be